Részeg szülő támadt egy iskola igazgatóhelyettesére Borsodban

Megosztás

Egy férfi ellen emelt vádat az Encsi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt. Az apa ittasan bement az általános iskolába, a gyermekével kapcsolatos konfliktus miatt szidta a tanárokat, nagy erővel meglökte az igazgatóhelyettes nőt, agresszív magatartását csak a rendőrök tudták megfékezni.

A vádirat szerint a vádlott 2023. szeptember második felében, délután, ittasan bement egy borsodi kistelepülésen lévő általános iskolába, és a gyermekével kapcsolatos aznapi konfliktushelyzet miatt kiabált, szidalmazta a tanárokat.

A vádlotthoz odament egy szaktanár valamint az igazgatóhelyettes nő, felszólították, hogy fejezze be a veszekedést, és beszéljék meg mi a probléma. A férfi azonban trágár kijelentéseket tett, és amikor az igazgatóhelyettes közölte vele, hogy rendőri intézkedést fog kérni agresszivitásával szemben, ez sem használt. Az apa elindult kifelé az épületből, a nő viszont felhívta a figyelmét, hogy várja meg a kiérkező rendőröket, mire a férfi felé fordulva közölte, senki nem mondja meg, hogy hova mehet. Ekkor a vádlott egyszer, nagy erővel meglökte a sértettet, aki kibillent az egyensúlyából, de nem esett el.

A vádlott a rendőri intézkedés alatt is végig arrogánsan viselkedett, agresszivitása miatt vele szemben bilincselést kellett alkalmazni.

A sértett pedagógus, az iskola igazgatóhelyettese közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek